Programjaink


2015. Szeptember 19.

Dunán innen…Mesélj járás, mesélj…bemutatkozik - Decs, Kölesd,Zomba, Bátaszék
Időpont: 13:00 | Helyszín: Béla király téri színpad
Szekszárd környéki települések egyesületeinek bemutatkozása

Decs – „Csillagrózsa” Hagyományőrző Néptáncegyüttes 
A "CSILLAGRÓZSA" Hagyományőrző Néptáncegyüttes 1986-ban alakult a helyi Művelődési Ház szervezésében. 1991-ben lett egyesület, nevét a híres sárközi szőttes motívumáról a csillagrózsáról kapta. Műsorában a hagyományos sárközi táncok és koreográfiák mellett dunántúli táncok is szerepelnek. Számos külföldi és hazai rendezvényen felléptek és méltó módon képviselték településüket. A Pécsváradi Leányvásáron 2002-ben a zsűri különdíját, 2004-ben a Sárköz Tavasz Néptánc fesztiválon pedig az együttes vezetők különdíját nyerték el.

Kölesd - Kölesdi Közéleti Egyesület 
Kölesdi Néptánccsoport és a Zönge Népdalkör

A Kölesdi Közéleti Egyesület 1999-ben alakult. Céljuk, településük hagyományainak ápolása, a helyi értékek védelme, az ifjúság kulturális életének fejlesztése, művelődési kezdeményezések segítése, az idősek közösségi életének támogatása. Az egyesület a megkapta az Év Tolna Megyei Civil Szervezete 2012 címet.

Zomba – Zombai Hagyományőrző Egyesület
A hagyományőrző egyesület idén ünnepelte fennállásának 25. évfordulóját. Céljuk a hagyományok felelevenítése, megőrzése, főként sárközi és dunántúli táncokban, és a faluban élő népcsoportok hagyományainak őrzése, és ezen cél elérése érdekében hagyományok kutatása, sárközi és dunántúli táncok tanítása, tehetségkutatás valamint a kulturális rendezvényekbe való bekapcsolódás

Bátaszék - Legjobb Utcai Csapat (BEST STREET TEAM) 
A Legjobb Utcai Csapat 2013-ban alakult. 2014-ben vált egyesületté.
Az Egyesület négy különböző korcsoporttal büszkélkedhet; minik (törpikék), youth, junior, valamint a felnőtt korcsoport. Különböző stílusokat képviselnek; hipp-hopp, funky, electrik, street dance.Országos Bajnokságonról arannyal és ezüsttel térek haza.A VI. Látványtánc Európa Bajnokságon az egyesület is képviseli hazánkat.


A műsorváltozás jogát a rendezőség fenntartja!

 

 


Napi programok:
2022. szept. 15. csütörtök
2022. szept. 16. péntek
2022. szept. 17. szombat
2022. szept. 18. vasárnap

***

Archívum
Szekszárdi Szüreti Napok 2021.
Szekszárdi Szüreti Napok 2013.
Szekszárdi Szüreti Napok 2012.
Szekszárdi Szüreti Napok 2011.
Szekszárdi Szüreti Napok 2010.
Szekszárdi Szüreti Napok 2009.
Szekszárdi Szüreti Napok 2008.
***

 
   
     
  Babits Mihály Kulturális Központ