(09.13.) Taven baxtale! - Leg...
(09.14.) Szeretet lángja - V...
(09.14.) Magyar borhoz magyar...
(09.14.) Ifjúsági Fúvósze...
(09.14.) GroupNSwing
(09.14.) Canarro
 
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

Programjaink


2014. Szeptember 20.

SZÜRETI SELFIE FOTÓ- és VIDEÓPÁLYÁZAT
Időpont: 22:00 | Helyszín: Szent István tér
Készíts selfie fotót vagy rövid selfie videót a
Szekszárdi Szüreti Napokon!

SZÜRETI SELFIE  -  www.szuretiselfie.hu
SZÜRETI SELFIE FOTÓ- és VIDEÓPÁLYÁZAT

Fotózz, videózz! Oszd meg szekszárdi élményeidet az interneten!

A XXI. századi fejlesztések, a közösségi média, a fotózásra, videózásra alkalmas eszközök, a kamerákat szállító drónok, gyors és nagyszámú elterjedésének eredményeként világszerte hihetetlen népszerű időszakát éli a fotózás és a videózás. Ezen belül is külön stílust képvisel a selfiezés, és annak különböző változatai. Ki ne ismerné azokat az interneten terjedő fotókat, melyeket főként fiatalok, készítenek önmagukról, mobiltelefonnal egy tükör előtt állva. Ezek a féyképek a selfiek. A selfie jelentése önfotó, vagyis a fotós, avagy a videó készítője, (legtöbbször telefonnal), önmagáról készít felvételt és, ha kellőképpen bátor, akkor ezt hamarosan megjeleníti valamelyik közösségi portálon, főként a Facebookon.

A brit Oxford szótár szerkesztőbizottsága 2013-ban a selfie-t választotta az év szavának. Ma már alig van olyan ember, aki ne ismerné a szó jelentését.

Persze a mobiltelefon mellett, láthatunk akciókamerával, fényképezőgépekkel illetve quadrocopterrel mozgatott kamerával készített selfie-ket is. Az utóbbiak elnevezése dronie. De divatosak és értékesebbnek számítanak, a felsorolt eszközökkel készített kisebb csoportképek, ezek usie-k.

Nem ritka ma már az sem, hogy a professzionális reklámanyagok és televíziós műsorok készítése során is alkalmazzák a selfie fotózás és videózás kínálta lehetőségeket. Egyre többször használják ezt a megoldást televíziós műsorok készítésekor is. A selfie megjelent a Magyar Televízióban is, például a DAL című műsorban illetve idei FIFA Labdarúgó Világbajnokság helyszíni tudósításaiban is. Az Amerikai Egyesült Államokban a napokban került piacra a világ legismertebb selfie királynője, Kim Kardashian önfotóiból összeállított könyve. A selfik felhasználása tehát határtalan.

A Szekszárdi Szüreti Napokhoz kapcsolódó játék feladata, önfotók, videók készítésével, a Szekszárdi Szüreti Napok hangulatának bemutatása.

A fotós játék egyik része a fesztivál négy napján folyamatos feltöltési lehetőséggel várja a játékban részt venni kívánók képeit, míg a programban kiemelten szerepel a szombati nap (szeptember 20.), a szüreti felvonulás időszaka, melynek feltöltött fotóit, még ezen a napon szakmai zsűri értékeli. Ezt az időszakot, egyedi módon összekapcsoljuk egy selfie videókészítő játékkal, felhasználva a legújabb intelligens online videókészítő technológiát.

A játékban elkészülő fotók videók a helyszínen (szombat este) bemutatva illetve, online felületeken történő elhelyezése, tovább népszerűsíti Szekszárd legnagyobb rendezvényét.

FOTÓZD LE MAGAD! - SELFIE FOTÓPÁLYÁZAT

Mutasd meg, hogy a selfie is rendelkezik művészi kifejezőerővel!
Készíts egy selfie fotót vagy videót, jelöld meg a #szuretiselfie vagy a #loveszekszard hashsaggal, oszd meg és gyűjtsd a lájkokat!

A fotók készítésének időszaka: 2014.szeptember 18-21. (4 nap)
A fotók feltöltésének határideje: 2014. szeptember 22. 16:00
Az online szavazás határideje: 2014. szeptember 30. 22:00

A programban külön értékeljük a szeptember 20-án (szombaton), a szüreti felvonulás idején, 14-17 óra között készült és a játék oldalára feltöltött selfie (usie) fotókat. Közülük egy szakmai zsűri által összeállított sorrend alapján, az este folyamán, 22 órakor eredményt hirdetünk, a fesztivál nagyszínpadán.

Regisztráció a játék hivatalos oldalán.

SELFIE VIDEÓKÉSZÍTŐ VERSENY

Videókészítő verseny, a Szekszárdi Szüreti Napok leglátványosabb eseményének idején a szüreti felvonuláson, szeptember 20. (szombat) 14-17 óra között kerül lebonyolításra.

A JÁTÉK MENETE

Regisztráció a helyszínen. (pontos cím)
A videókészítő játékban részt venni kizárólag helyszini regisztrációval lehetséges.
Regisztráció kezdete: 13 óra

Jelentkezés után videózz, majd az elkészített felvételeidet, add le a szervezőknek, a játék szabályzata szerint. Zenés videó összeállításához a szervezők intelligens online technológiát használnak.

Mutasd meg, hogy a selfie is rendelkezik művészi kifejezőerővel!
Készíts egy videót, jelöld meg a #szuretiselfie vagy a #loveszekszard hashsaggal, oszd meg és gyűjtsd a lájkokat!

Ha jó lett a fotód vagy a videód, és ezt a zsűri is így látja, akkor tiéd lehet a főnyeremény vagy más értékes ajándék. A legjobb videók a szombat esti eredményhirdetésen bemutatásra kerülnek.

A zsűri elnöke, a hollywoodi sztárok fotográfusa HELGA SCHAEFER, aki olyan hírességekkel dolgozott együtt, mint Kate Hudson, Kate Winslet, Milla Jovovich, Matt Damon, Ricky Martin illetve Chelsea Clinton (az amerikai elnök lányának esküvői fotósa volt)




A műsorváltozás jogát a rendezőség fenntartja!

 

 


Napi programok:
2023. szept. 13., szerda
2023. szept. 14., csütörtök
2023. szept. 15., péntek
2023. szept. 16., szombat
2023. szept. 17., vasárnap
***

Archívum
Szekszárdi Szüreti Napok 2022.
Szekszárdi Szüreti Napok 2021.
Szekszárdi Szüreti Napok 2013.
Szekszárdi Szüreti Napok 2012.
Szekszárdi Szüreti Napok 2011.
Szekszárdi Szüreti Napok 2010.
Szekszárdi Szüreti Napok 2009.
***

 
   
     
  Babits Mihály Kulturális Központ