(09.13.) Taven baxtale! - Leg...
(09.14.) Szeretet lángja - V...
(09.14.) Magyar borhoz magyar...
(09.14.) Ifjúsági Fúvósze...
(09.14.) GroupNSwing
(09.14.) Canarro
 
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

Programjaink


2014. Szeptember 20.

Balkan Fanatik
Időpont: 20:00 | Helyszín: Régi Vármegyeháza
Balkán Fanatik koncert





Az előadásra minden jegy elkelt!
Megértésüket köszönjük!


A Zenekarról:

A 2002-ben alakult együttes tagjai több évtizedes zenei múlttal a hátuk mögött döntöttek úgy, hogy mûfaji és stílusbeli határokat átlépve Balkan Fanatik néven egyesítik zenei elképzeléseiket.
 A produkció célja zenei kulturák, stílusok megismertetése a hazai mellett a nyugati hallgatósággal is, ezért dalaik több nyelven is megszólalnak.
A hip-hop-electronica-worldmusic duó (Yorgos és Lepe) a hangfelvételeken és a koncerteken népes előadóművész sereggel egészül ki. 

Koncert szereplések:

A BF 2003 nyara óta nagy sikerrel szerepel klubokban és fesztiválokon. A zenekar játszott Bécsben, Erdélyben, Krakkóban, Szerbiában. A Sziget fesztiválon évek óta több ezer rajongó tombol a srácok zenéjére. A BF játszott többek között az amerikai hip-hop legenda, a Public Enemy, a legendás angol Jethro Tull, a world music világsztár, Transglobal Underground és az elektro-punk Prodigy elõzenekaraként. 

Klipek, Slágerek, Filmzenék, TV Szereplések:

2004-2005-ben a Balkan Fanatik zenéje a “MIX” és “Nyócker” c. filmekben szerepelt. 2004-ben a zenekar első rádió slágere a “Csináld, csináld, jól csináld!” mely a Fábry showban debütált élőben. A 2006 év szenzációja az Arash-al közösen előadott “Tike, Tike Kardi” c. sláger, amely a rádiók kedvence lett. Ez a dal a Magyar Televízió által sugárzott Fonogram díjátadó gálán került bemutatásra, ahol a zenekar Arash-sal együtt adta elő a dalt. A 2006-ban rögzített nagysikerű “Hungarikum” c. koncert televíziós felvételét a Duna TV és a magyar zenei TV, az MTV Hungary rendszeresen műsorára tűzi. 2008-ban az M1 “Örömtánc Ünnep” tánc és dalverseny sztárvendége volt a zenekar. Zenei pályázatukkal bekerültek a legjobbak közé a ”Hidegen fújnak a szelek” c. népdalfeldolgozásukkal. Novák Péter élő adásban a műfaj sztárjainak nevezte a zenekart, Sebestyén Márta pedig méltatta őket. ”Nagyon kevesen vannak, akik igazán méltó módon tudják feldolgozni a magyar népzenét, a Balkan Fanatik ezt a legkitűnőbben műveli.” 
2008 tavaszán az “Elment az én rózsám” Zoohacker Folktronic mixe volt a Petőfi rádió kedvence! Az együttes zenéjére eddig hat videóklip készült: a “Fuckmen”, a “Csináld, csináld, jól csináld!”, az “Elment az én rózsám”, a “Got No Father” és az “Egyedem begyedem” címû dalokból. Az “Elment az én rózsám” a Viva Music TV Top Chartján az év legjobb klipjei közé került. 

2009-ben a Los Angelesi rapper sztár Prophet közreműködésével megszületett az American Perestroika c. harmadik albumuk, melynek beharangozó slágere a”Ha te tudnád... “ c. népdal feldolgozás. A dal hónapok óta sikerrel szerepel a Petőfi rádión. A dal klip változata pedig az MTV toplistájának 3. helyezéséig jutott. 2010 őszén új rádiós sláger született a "Repülj madár" című népdal feldolgozásból, mely a közismert magyar média személyiség Geszti Péter közreműködésével sikersztoriként lebeg az éterben. 
Ez év tavaszán új kislemezzel jelentkeznek, mely az ősszel megjelenő
negyedik album előfutára lesz.

Díjak:
A Balkan Fanatik debütáló albuma a 2004-es év legjobb World Music lemeze lett, valamint ugyanebben az évben megkapta a magyar népzenei kultúra ápolásáért a Kulturális Minisztérium Bezerédj díját.


Jegyárak: 1000, 1500 Ft






A műsorváltozás jogát a rendezőség fenntartja!

 

 


Napi programok:
2023. szept. 13., szerda
2023. szept. 14., csütörtök
2023. szept. 15., péntek
2023. szept. 16., szombat
2023. szept. 17., vasárnap
***

Archívum
Szekszárdi Szüreti Napok 2022.
Szekszárdi Szüreti Napok 2021.
Szekszárdi Szüreti Napok 2013.
Szekszárdi Szüreti Napok 2012.
Szekszárdi Szüreti Napok 2011.
Szekszárdi Szüreti Napok 2010.
Szekszárdi Szüreti Napok 2009.
***

 
   
     
  Babits Mihály Kulturális Központ