(09.13.) Taven baxtale! - Leg...
(09.14.) Szeretet lángja - V...
(09.14.) Magyar borhoz magyar...
(09.14.) Ifjúsági Fúvósze...
(09.14.) GroupNSwing
(09.14.) Canarro
 
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

Programjaink


2013. Szeptember 21.

Budapest Bár koncert
Időpont: 20:00 | Helyszín: Kulturális Központ Színházterem



Kitűnő zenészek, fantasztikus egyéniségű énekes előadók, nagyszerű dalok – ez a Budapest Bár sikerének receptje. Az együttes megalakulása óta több generációs kedvenccé vált – számos régi dalt leporoltak, elfeledetteket élesztettek újra, vagy nagyon közismerteket öltöztettek új köntösbe. Számos kor, kultúra és generáció találkozik a produkcióban – talán ezért is szeretik fiatalok és idősebbek egyaránt. 

Az együttes története 2007-ben kezdődött. Zenészek és énekesek laza szövetségének indult - mára azonban igazi csapattá, produkcióvá nőtte ki magát. A Budapest Bár zenekart eredetileg Farkas Róbert alapította azzal a szándékkal, hogy friss lendületet adjon a kávéházi cigányzenei hagyománynak. Robi a Zeneakadémián ismerkedett meg zenésztársaival, akikkel az alapzenekart összeállította, már csak valami különleges, mai hangzás hiányzott belőle. Így született meg az ötlet, hogy meghívjanak néhány kiváló magyar pop és rock énekest, napjaink zenéjének meghatározó személyiségeit. 

Az első két Budapest Bár lemezen régi filmslágereket, kuplékat és táncdalokat dolgoztak fel, mívesen hangszerelt cigányzene kíséretében. A 2007-ben megjelent Volume 1. és a 2009-es Volume 2: Tánc című Budapest Bár albumok 2010 nyarára, a 2010. novemberében megjelent Volume 3: Zene – amely főként instrumentális számokat tartalmaz, és a zenekar a főszereplője külföldi vendégművészek közreműködésével – pedig fél év alatt platinalemez lett.

2011. májusában ismét az énekesekkel együtt készült el a negyedik, Volume 4. Hoppá! című lemez, amely ismét új oldalát csillantotta fel a zenekarnak. Az albumon szereplő dalok merítése igen szélesre sikeredett: a korábbi albumokon is szereplő Jávor Pál, Kabos Gyula, Harangozó Teri, mellett megjelennnek a Hungária, a Beatles, a Doors, az Európa Kiadó ismert dalai. Akácos út, Alabama Song, Bubamara, Ördögtánc, Tranzisztorkor hajnalán, Surda dala, Lövölde tér, Bolyongok a város peremén című szerzemények kerültek feldolgozásra, amelyek a változatosság ellenére - vagy éppen ezért - szépen elférnek egymás mellett egy lemezen. A stílusok keveredésében sem szűkölködik az album: orosz és szerb cigány, gypsy swing, magyar cigány, latin, rock and roll, reggae, underground, kuplé és még sok más stílus is felfedezhető rajta.

2012-ben ünnepelte a Budapest Bár fennállásának 5. évét. Az ünnepi év során megjelent a zenekarról egy könyv, Örömzene címmel, amelyben a zenekarban szereplő művészek és a zenekarhoz közelállók mesélnek egymásról, a zenéről és a Budapest Bárról. Az ünnepi évet december 30-án két teltházas születésnapi koncerttel zárta a zenekar a MÜPA Bartók Béla Hangversenytermében. A Budapest Bár mára az egyik legismertebb magyar kulturális branddé vált, és a hazai közönség meghódítása után a közeljövőben nemzetközi babérokra tör. 2012. júliusában felléptek a londoni Trafalgar téren azon a zenei nagyfesztiválon, amelyet a Londoni Olimpiai játékok alkalmából rendeztek. 2013. március-áprilisban Brazíliában és az Egyesült Államokban turnézott a zenekar. New York-i koncertjükről ezt írta az egyik legfontosabb zenei kritikai szaklap: 

"A cigányzenekarok Budapest bárjaiban a XIX. század elejétől a náci invázióig a zene széles spektrumát játszották a nagyon komoly klasszikus daraboktól a legvadabb jazzig: ez a koncert a tangóival, swing dallamaival, kirobbanó kadenciáival és a tapasztalt színpadi előadásmóddal ezt a világot élesztette fel újra a legcsillogóbb dicsőséggel." Lucid Culture, New York, 2013. április

2012-ben az Óbudai Társaskör felkérésére a Budapest Bár elkészítette első tematikus műsorát: Fényes Szabolcs születésének 100. évfordulójának tiszteletére állítottak össze dalaiból egy egész estére való programot. Ezekből a slágerekből készült el a legújabb lemez, amelyet 2013. áprilisában jelentettek meg Szerdán tavasz lesz címmel a Nők Lapja exkluzív CD mellékleteként. 

A Budapest Bár zenekar: Farkas Róbert (hegedű, gitár), Farkas Mihály (cimbalom), Ökrös Károly (harmonika, zongora), Farkas Richárd (bőgő), Kisvári Ferenc (dob)

A Budapest Bár énekesei: Behumi Dóri, Németh Juci, Rutkai Bori, Ferenczi György, Frenk, Keleti András, Kiss Tibor, Kollár-Klemencz László, Lovasi András, Szűcs Krisztián

Producer: Gáncs Andrea





Belépődíj: 3000 Ft

A koncert
a TolnAgro Kft. támogatásával valósul meg
.












A műsorváltozás jogát a rendezőség fenntartja!

 

 


Napi programok:
2023. szept. 13., szerda
2023. szept. 14., csütörtök
2023. szept. 15., péntek
2023. szept. 16., szombat
2023. szept. 17., vasárnap
***

Archívum
Szekszárdi Szüreti Napok 2022.
Szekszárdi Szüreti Napok 2021.
Szekszárdi Szüreti Napok 2013.
Szekszárdi Szüreti Napok 2012.
Szekszárdi Szüreti Napok 2011.
Szekszárdi Szüreti Napok 2010.
Szekszárdi Szüreti Napok 2009.
***

 
   
     
  Babits Mihály Kulturális Központ