(09.13.) Taven baxtale! - Leg...
(09.14.) Szeretet lángja - V...
(09.14.) Magyar borhoz magyar...
(09.14.) Ifjúsági Fúvósze...
(09.14.) GroupNSwing
(09.14.) Canarro
 
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

Programjaink


2012. Szeptember 20.

„A Szeretet Lángja”- közvélemény formáló program
Időpont: 14:00 | Helyszín: Liszt téri színpad
„A SZERETET LÁNGJA”

Helyszín: Liszt téri színpad

A mássággal élők közvéleményt formáló és társadalmi érzékenyítő kulturális műsora 2012. évi programjának szervezője az Esőmanók Tolna Megyei Autista Gyermekekért Egyesület.

Műsorvezető: Csötönyi László

A meghívó letölthető ITT...

Fellépők:

Baka István Általános Iskola
Gyógypedagógiai Tagozat;
Liszt Ferenc Zeneiskola művésztanárai:
Ágostonné Béres Kornélia, Deákné Lászlók Éva,
Karácsonyiné Müller Beáta, Tóth Mónika,
Pecze István és tanítványa, Sándor Sebestyén
TM ISZI Hétszínvilág Otthon
Esőemberkék Alapítványa
Gregorovics Tamás színész, előadóművész
Györkönyi Gyöngyvirág Tánccsoport
Ifjú Szív Német Nemzetiségi Táncegyüttes
Nagy Vendel író, költő
Rákóczi Szilvia zenész, előadó
Saláta Tamás zenész, előadó
Segíts Rajtam
Hátrányos Helyzetűekért Alapítvány
Szekszárd M.J.V. Szociális Központ Fogyatékosok
Nappali Intézménye
Szülők a Gyermekekért Alapítvány és a decsi
Bendegúz Fogyatékosok Nappali Intézménye
Szemünk Fényei Gyermekcsoportja
TM ISZI Csilla von Boeselager Otthon
mozgásszínháza
Tücsök Zenés Színpad


A rendezvényről:

A „Szeretet Lángja” rendezvényt a fogyatékkal, segítséggel élőket képviselő szekszárdi civil szervezetek 2006-ban alapították. Megálmodói és első rendezői a TM ISZI Hétszínvilág Otthon Esőemberkék Alapítványának munkatársai voltak. Azóta minden évben más-más, valamilyen fogyatékkal élő csoportot képviselő civil szervezet rendezi meg ezt a valódi közösségszervező erőt jelentő, civil összefogást szimbolizáló eseményt.
A műsor a rendező szervezetek művészeti csoportjai, tehetséges előadói, illetve az őket támogató, nem fogyatékos amatőr és hivatásos vendégelőadók közös fellépése. Célja: a megértés, elfogadás, befogadás erősítésével közelebb hozni egymáshoz az épek többségi társadalmát és a fogyatékkal, segítséggel élőket. Egyfajta gesztus, amely a gyakorlatban is jelképezi a többségi társadalom nyitását a sérültek világa felé és lehetőséget teremt a kölcsönös és közvetlen kommunikációra.
A „Szeretet Lángja” jelkép: a szeretet ereje, amely mindenkiben egyaránt lakozik. Fényében a nagyobb figyelemre, több megértésre és elfogadásra szoruló embertársaink kilépnek az elutasító, minket egymástól elzáró sötétségből az ismertség világába, hogy átadjanak nekünk, ép, típusos, egészséges embereknek valamit a bennük túlcsorduló szeretetből.
A műsor is jelkép: „kézfogás”, amely összeköt és szorosan megtart minden hozzá csatlakozót, hogy együtt mutathassuk meg közös emberi értékeinket és rácsodálkozzunk mindarra a különleges többletre, amellyel ez az összefogás ajándékoz meg bennünket, mindannyiunkat.
Az ebben az évben hetedik alkalommal színpadra álló produkció immár majd egy évtizede hívja fel a figyelmet az esélyegyenlőség, a társadalmi és egyéni tolerancia problémáira. Ez idő alatt valódi művészeti és emberi értékeket közvetítő színpadi előadássá vált, amelyhez minden évben több, nem fogyatékkal élő szekszárdi, Tolna megyei, illetve országos hírű művész, előadó is csatlakozik, hogy fellépésével rangosabbá téve a bemutatót, támogassa annak céljait.
A „Szeretet Lángja” programját néhány éve – az akkori rendező, a Tolna Megyei Siketek és Nagyothallók Egyesülete (TOSINA) kezdeményezésére - a Szekszárdi Szüreti Napok országos hírű fesztiválja is méltónak és fontosnak tartotta társrendezvényként befogadni programkínálatába. Az esemény rendezője 2012-ben az ESŐMANÓK Tolna Megyei Autista Gyermekekért Közhasznú Egyesület.
 
A rendező egyesületről:

A 2010-ben megalakult ESŐMANÓK Tolna Megyei Autista Gyermekekért Közhasznú Egyesület az autizmussal élő gyermekeket nevelő családok érdekvédelmét és érdekképviseletét segíti sorstársi, érdekvédelmi, szakmai segítséget nyújtva számukra a nevelés, oktatás, képességfejlesztés, életvezetés területén.
Szakemberek közreműködésével információs segítséget adunk, felvilágosító, ismeretterjesztő programokat szervezünk, lehetőséget teremtünk az érintett szülők egymást támogató, önsegítő közösséggé szerveződéséhez. Tagjaink és szakmai partnereink között autizmus-specifikus ismeretterjesztést, tanácsadást vállaló mentorszülők, gyógypedagógusok fejlesztő-és egyéb szakemberek is vannak.
Fontosnak tartjuk, hogy ne csak a szülőket, hanem az érintett gyermekeket befogadó oktatás-nevelési intézmények - óvodák, iskolák, középiskolák - pedagógusait, a felnövekvő fiatalokat foglalkoztató munkáltatókat, munkahelyi közösségeket, illetve a velük bizonyos élethelyzetekben kapcsolatba kerülő egyéb szakembereket (pl. egészségügyben dolgozókat) is segítsük tanácsadással, autizmus-specifikus információval. Mindennek érdekében törekszünk együttműködések kialakítására, lobby-tevékenységben való részvételre a helyi civil közösségekkel, illetve országos ernyőszervezetünkkel (AOSZ) és a hasonló célokért munkálkodó társszervezetekkel.
Fiatal szervezetünk első komoly, nyilvános társadalmi szerepvállalása a „Szeretet Lángja” megrendezése.

Kapcsolat:
ESŐMANÓK Tolna Megyei Autista Gyermekekért Közhasznú Egyesület
7100 Szekszárd, Szent István tér 10.
esomanok@gmail.com
Az AUTIMENTOR országos hálózathoz tartozó
MENTORSZÜLŐINK:
Bernhardt Krisztina 06-20/341-2277
Egléné Fekete Zsuzsanna 30-517-39-31
Tóth Zoltánné 06-30/821-2280


Segíteni szeretne? KATTINTSON IDE! 









A műsorváltozás jogát a rendezőség fenntartja!

 

 


Napi programok:
2023. szept. 13., szerda
2023. szept. 14., csütörtök
2023. szept. 15., péntek
2023. szept. 16., szombat
2023. szept. 17., vasárnap
***

Archívum
Szekszárdi Szüreti Napok 2022.
Szekszárdi Szüreti Napok 2021.
Szekszárdi Szüreti Napok 2013.
Szekszárdi Szüreti Napok 2012.
Szekszárdi Szüreti Napok 2011.
Szekszárdi Szüreti Napok 2010.
Szekszárdi Szüreti Napok 2009.
***

 
   
     
  Babits Mihály Kulturális Központ